Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas fläskfilé >

 

 

Om marinering >

 

 

Så marineras kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 568

GBR (GI) / port: 18

Recept: 2274 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 434 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas fläskfilé > %

Om marinering > Äts ej

Så marineras kött > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min + 2 tim )

  1. Marinera: Skär filén i pommes friteslånga stavar. Blanda kött med soja, sherry och maizena. Låt marinera i 2 timmar.
  2. Skär sallatslök i 5 cm långa stavar. Skär ett cm-långt kors i hörnen. Lägg i kallt vatten, så att hörnen böjer sig utåt.
  3. Blanda såsingredienser. Skiva svamp.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  5. Woka: Hetta upp en (wok-)panna med lite jordnöts­olja på högsta värme. Rör upp ägg med en gaffel i en kopp med lite vatten. Häll äggmassan i pannan och stek någon minut, tills äggen stelnat. Ta ur äggröran.
  6. Tillsätt mer jordnötsoljan i pannan och stek köttet tills det är genomsekt. Tillsätt näckrosknopp, svamp, bambuskott, och sesamolja. Smaka av med salt. Stek ytterligare några minuter.
  7. Lägg upp och garnera med rå salladslök.

Kockens kommentar

Näckrosknoppar kan köpas torkad och skivad främst i asiatiska butiker. Fråga efter "lily flowers". Enligt konstens alla regler, skall man slå en knut på knoppskivorna före tillagning.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem