
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 453

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1813 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Om smaksättaroljor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Skala och hacka räkor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skiva salladslök.
- Koka ris enligt förpackning tills de mjuknat (några minuter). Låt rinna av i såll.
- Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner jordnötsolja. När pannan är het, tillsätt räkor, vitlök, ingefära, bambuskott, salladslök och sesamolja. Stek någon minut tills räkorna blivit röda.
- Sås: Tillsätt såsingredienserna och låt koka i någon minut.
Kockens kommentar
Ingefäran ger stark smak och asiatisk touch. Variera mängden efter eget tycke. Mängden ingefära i receptet ger anrättningen en ganska mild smak.
Chiliolja är en så kallad smaksättarolja (läs mer > Om smaksättaroljor). Sådan olja kan man lätt tillreda själv. Se recept via länk nedan > Chiliolja.