Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 57

GBR (GI) / port: 1
Recept: 114 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 0%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Koka vatten och fond i cirka 3 minuter.
- Tillsätt soja och låt såsen sjuda på låg värme i ytterligare några minuter.
- Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Rör om och låt sjuda i 3 minuter tills såsen har tjocknat. Späd med vatten om såsen är för tjock.
Kockens kommentar
Såsen passar bra till fisk och skaldjur. Ger en lätt asiatisk touch.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)