
Asiatisk wokad potatis med katrinplommon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 407

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1629 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 45 min )
- Koka potatis om detta ej redan är klart. Behåll skalen om det är färskpotatis. Låt dem kallna. Tilläggstid cirka 45 minuter.
- Skär potatisen i klyftor. Riv ingefära. Skiva purjolök i cm-stora skivor.
- Värm upp en (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner matolja. Tillsätt potatis, purjo, katrinplommon och ingefära. Stek tills potatisen fått fin färg och blivit genomvarm, cirka 5 minuter. Salta. Rör om då och då.
- Tillsätt eventuellt lite smör för smakens skull och stek ytterligare ett par minuter.