
Wokade heta jätteräkor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 16
Recept: 1606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Wokpanna > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Koka ris enligt förpackning.
- Finhacka persilja el. koriander. Skiva och mosa vitlök. Riv ingefära. Skala räkorna och skär bort tarmen.
- Hetta upp (wok-)panna på högsta värme och stringla matolja runt kanterna så att pannan täcks av ett tunt lager fett.
- Lägg i räkorna när pannan är het. Tillsätt vitlök, ingefära, chilipulver, gurkmeja, senapsfrö, kardemumma och fisksås. Woka 1-2 minutertills räkorna blivit röda. Rör om då och då.
- Tillsätt kokosmjölk. Koka upp och låt småkoka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja eller koriander.
Kockens kommentar
Koriander ger en mer påtaglig asiatisk smak, men alla gillar inte denna speciella krydda. Persilja är då ett bra alternativ.