Wokade heta jätteräkor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Wokpanna >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Wokade heta jätteräkor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 16

Recept: 1606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 346 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Wokpanna > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Koka ris enligt förpackning.
  2. Finhacka persilja el. koriander. Skiva och mosa vitlök. Riv ingefära. Skala räkorna och skär bort tarmen.
  3. Hetta upp (wok-)panna på högsta värme och stringla matolja runt kanterna så att pannan täcks av ett tunt lager fett.
  4. Lägg i räkorna när pannan är het. Tillsätt vitlök, ingefära, chilipulver, gurkmeja, senapsfrö, kardemumma och fisksås. Woka 1-2 minutertills räkorna blivit röda. Rör om då och då. 
  5. Tillsätt kokosmjölk. Koka upp och låt småkoka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja eller koriander.

Kockens kommentar

Koriander ger en mer påtaglig asiatisk smak, men alla gillar inte denna speciella krydda. Persilja är då ett bra alternativ.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem