Buljongkokt fläskfilé med honungs- och senapssås och olika primörer
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas fläskfilé >

 

 

Om kastruller >

 

 

Så kokas finköttet >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Buljongkokt fläskfilé med honungs- och senapssås och olika primörer

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 585

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2339 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 415 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Om kastruller > Äts ej

Så kokas finköttet > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Putsa bort hinnor på filén. Skär köttet i 4 cm tjocka skivor. Knyt ett snöre runt varje filébit. Bind snörena på en pinne som på bilden, så att köttet inte nuddar kastrullens botten.
  2. Häll vatten+fond i en stor kastrull. Koka upp. Häng ner köttet och låt sjuda på svag värme i 20 minuter.
  3. Sås: Häll grädde i en kastrull, tillsätt honung. Koka upp. Så fort det kokat upp ta av kastrullen. Rör ner senap (senap får inte koka, för då får den en bitter smak).
  4. Koka olika primörer (späda grönsaker och färskpotatis).

Kockens kommentar

Fläskfilé kokt på detta sätt blir extra mjäll och fin. Denna rätt är tänkt att serveras som en elegant och lyxig försommarrätt, då tillgången på primörer är god. I brist på dylika, används andra färska grönsaker.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem