
Buljongkokt fläskfilé med honungs- och senapssås och olika primörer
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 585

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2339 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Om kastruller > Äts ej
Så kokas finköttet > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Putsa bort hinnor på filén. Skär köttet i 4 cm tjocka skivor. Knyt ett snöre runt varje filébit. Bind snörena på en pinne som på bilden, så att köttet inte nuddar kastrullens botten.
- Häll vatten+fond i en stor kastrull. Koka upp. Häng ner köttet och låt sjuda på svag värme i 20 minuter.
- Sås: Häll grädde i en kastrull, tillsätt honung. Koka upp. Så fort det kokat upp ta av kastrullen. Rör ner senap (senap får inte koka, för då får den en bitter smak).
- Koka olika primörer (späda grönsaker och färskpotatis).
Kockens kommentar
Fläskfilé kokt på detta sätt blir extra mjäll och fin. Denna rätt är tänkt att serveras som en elegant och lyxig försommarrätt, då tillgången på primörer är god. I brist på dylika, används andra färska grönsaker.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv