
Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 492

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1968 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så kokas oxbringa > Äts ej
Om buljong och fond > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Ansa/skala grönsaker och rotfrukter.
Skiva/skär/tärna i små bitar. Skär köttet i bitar. - Häll vatten och fond i en stor kastrull och tillsätt alla ingredienser utom purjolök. Koka upp och låt småkoka i 30 minuter.
- Lägg i purjolöken de sista 5 minutrarna.
- Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Salta Biten som finns att köpa konserverad på burk, är kokt rimmad oxbringa. Med fördel kan man använda hemlagad rimmad oxbringa. Använd i så fall den mustiga, smakrika köttbuljongen i stället för vatten och fond. Se recept > Kokt rimmad oxbringa. Läs mer > Så kokas oxbringa.