Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 407

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1627 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skala gul lök och skär den i halvstora bitar. Skär köttet i bitar/tärningar.
- Värm upp matfett i stekpanna på medelvärme och stek löken glansig i ca 5 minuter. Lägg i köttbitarna efter halva tiden, så att de blir varma. Rör om några gånger.
- Häll bönorna i en kastrull och värm upp dem. Häll i kött och lök och värm ett par minuter, så att allt blir varmt.
- Skär salladslök i tunna skivor. Hacka persilja. Ta av kastrullen. Rör ner löken och strö över persilja. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
En enkel rätt att ta tillvara på överblivna köttrester. Stek inte köttet för länge, för då blir det gärna hårt. Finns inte rester, stek då tärnat färskt kött på medelhög värme ca 10 minuter. Rör om då och då. Exkludera kött om så önskas, men öka då övriga mängder.