
Olivpotatis med selleri
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1259 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så pannsteks potatis > Äts ej
Om fettupptag > Äts ej
Om vattenförändringar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Skär den kokta potatisen i klyftor. Skiva sellerin.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek potatisen i cirka 10 minuter till lätt knaprig.
- Tillsätt selleri och oliver mot slutet.
Kockens kommentar
Detta är ett alternativ till att använda överbliven kokt potatis.
Vattenförlust: Kokt potatis viktminskar cirka 20% när den steks (beräknas automatiskt). Läs mer > Om fettupptag.
Fettupptag när potatis steks är cirka 10% av potatisvikten, vilket anges med fettupptag.