Enkel rosépepparsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Kockskolan:

 

Om vita såser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel rosépepparsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 373

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1344 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 38%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 120 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om vita såser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Skala och finhacka schalottenlök.
  2. Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme och fräs löken några minuter utan att bränna tills den är mjuk och glansig.
  3. Krossa rosépeppar och häll det i pannan.
  4. Tillsätt grädde och fond, låt koka upp och låt småkoka några minuter till lagom tjocklek. Vispa gärna ner någon klick smör för att runda av såsen.

Kockens kommentar

Tillsätt gärna madeira som smaksättare. Tillsätts i så fall under punkt 3, varefter man kokar ner vätskan nästan helt.

Passar till

Kalventrecôte

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem