
Enkel rosépepparsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 373

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1344 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 38%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om vita såser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Skala och finhacka schalottenlök.
- Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme och fräs löken några minuter utan att bränna tills den är mjuk och glansig.
- Krossa rosépeppar och häll det i pannan.
- Tillsätt grädde och fond, låt koka upp och låt småkoka några minuter till lagom tjocklek. Vispa gärna ner någon klick smör för att runda av såsen.
Kockens kommentar
Tillsätt gärna madeira som smaksättare. Tillsätts i så fall under punkt 3, varefter man kokar ner vätskan nästan helt.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)