
Persiljemarinerad kall fläskkarré med tomatsalsa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2591 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 10 tim )
- Förbered dag 1: Finhacka persilja. Skär karrén i 1 cm tjocka skivor på längden, utan att skära helt igenom.
- Blanda persilja med salt och svartpeppar och tillsätt detta mellan karréskivorna. Bind ihop karrén med snöre och lägg i plastpåse. Bind ihop.
- Lägg påsen i en kastrull med täckande vatten. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 4 timmar. Ta ur påsen, låt svalna och låt ligga kallt i kylskåp över natt.
- Dag 2: Skala, finhacka lök, vitlök. Blada av koriander och persilja. Finhacka. Skär tomaterna i små bitar. Blanda socker med vinäger. Blanda ingredienserna. Salta lätt.
- Skär köttet på tvären, lägg upp och bred på lite senap på skivorna.
Kockens kommentar
Var försiktig med koriander, den har speciell och kraftfull smak som inte alla tycker om.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv