
Kräft- och räksallad med blomkål (lätt måltid)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 418

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1673 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Oliver gröna avrunna 15.0 styck 3%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Ångkoka (el. koka) blomkålen 8-10 minuter tills den är al dente, dvs fortfarande är lite fast i köttet.
- Lägg en klick smör på toppen, som får koka in under ångkokningen, eller efter att blomkålen tagits ur vattnet. Ta ur och salta lätt.
- Blanda kräftor med räkor, fetaost och oliver. Använd lite av oljan från fetaburken.
Kockens kommentar
Koka i ånga innebär att varan ligger ovanför vattenytan, vanligtvis på galler. Det är en skonsam metod som bättre bevarar smak, konsistens och vitaminer. Bra för t.ex. grönsaker, potatis, ris, couscous och fisk. Alternativet är att koka på vanligt sätt.