Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 532

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2127 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Hårt bröd 8.0 skivor 20%
Hårdost lagrad 60.0 gram 11%
Bordssmör 75% fett 100.0 gram 31%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skär bort blasten på purjolöken och skiva den. Hacka persilja (spar lite till garnering). Skala och skär potatis i mindre bitar.
- Häll vatten, persilja, purjolök, potatis och fond i en kastrull och koka upp. Låt småkoka i 15-20 minuter.
- Finförela med mixerstav eller kör soppan i en matberedare. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp i skålar. Garnera med persilja.
Servera med hårt bröd och lagrad hårdost.
Kockens kommentar
Halvera mängden om soppan serveras som förrätt.