Persiljesoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hårt bröd

8.0 

skivor

Hårdost lagrad

60.0 

gram

Bordssmör 75% fett

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Persiljesoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 532

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2127 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 485 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Hårt bröd 8.0 skivor 20%

Hårdost lagrad 60.0 gram 11%

Bordssmör 75% fett 100.0 gram 31%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skär bort blasten på purjolöken och skiva den. Hacka persilja (spar lite till garnering). Skala och skär potatis i mindre bitar.
  2. Häll vatten, persilja, purjolök, potatis och fond i en kastrull och koka upp. Låt småkoka i 15-20 minuter.
  3. Finförela med mixerstav eller kör soppan i en matberedare. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp i skålar. Garnera med persilja.
    Servera med hårt bröd och lagrad hårdost.

Kockens kommentar

Halvera mängden om soppan serveras som förrätt.

Passar till

Rågknäcke från Dalarna

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem