Svampburgare med pressad potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Grönsallat t.ex. mâche

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Svampburgare med pressad potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 458

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1832 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 424 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 29%

Grönsallat t.ex. mâche 200.0 gram 2%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 180ºC.
  2. Rensa svamp, men skölj den inte. Skala och skiva lök.
  3. Stek svamp och lök duxelles, dvs utan matfett i panna på medelhög värme tills all vätska försvunnit och den nästan är bränd. Ta av från plattan och låt kallna.
  4. Skala och koka potatisen mjuk. Pressa. Toppa med en klick smör och lite salt.
  5. Blanda hälften av vattnet med ströbröd. Låt svälla en stund. Tillsätt färs, äggula, salt, peppar och resten av vatten med fond, samt löksvampen. Blanda väl. Forma portionsbiffar.
  6. Vänd biffarna i ströbröd. Stek i matfett på medelhög värme cirka 2 minuter på var sida till fin yta. Lägg över i en smord ugnssäker form. Sätt i ugn cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Svampar har mycket varierande smak och konsistens. Starkt smakande svampar bör inte blandas med varandra, men kan med fördel blandas med milda sorter.

Passar till

Grönsallad helt enkelt

Enkel tomatsallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem