
Svampburgare med pressad potatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 458

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1832 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 29%
Grönsallat t.ex. mâche 200.0 gram 2%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 180ºC.
- Rensa svamp, men skölj den inte. Skala och skiva lök.
- Stek svamp och lök duxelles, dvs utan matfett i panna på medelhög värme tills all vätska försvunnit och den nästan är bränd. Ta av från plattan och låt kallna.
- Skala och koka potatisen mjuk. Pressa. Toppa med en klick smör och lite salt.
- Blanda hälften av vattnet med ströbröd. Låt svälla en stund. Tillsätt färs, äggula, salt, peppar och resten av vatten med fond, samt löksvampen. Blanda väl. Forma portionsbiffar.
- Vänd biffarna i ströbröd. Stek i matfett på medelhög värme cirka 2 minuter på var sida till fin yta. Lägg över i en smord ugnssäker form. Sätt i ugn cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Svampar har mycket varierande smak och konsistens. Starkt smakande svampar bör inte blandas med varandra, men kan med fördel blandas med milda sorter.