Grönsaksfylld parmapelare med balsamicosås (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 

Ger 1 pelare/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grönsaksfylld parmapelare med balsamicosås (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 282

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1129 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 138 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 1.0 msk 8%

 

Ger 1 pelare/portion 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Häll balsamvinäger och socker i en kastrull och koka ner vätskan till halva mängden. Vispa därefter ner smör klickvis i såsen. Håll såsen varm.
  2. Skär av sparrisen, i cirka 10 cm långa överdelar. Skala och dela morötterna på längden. Skär bort merparten av blasten samt en bit av morotens nederdel.
  3. Snoppa släpärtorna, skär av nedre delen. Skär raka rektangulära smala bitar av ost cirka 7 cm långa.
  4. Koka upp vatten. Koka sparris och morötter i högst 1 minut. Ta ur och spola i kallt vatten.
  5. Lägg ihop 2 sparrisar, en släpärta, en ostbit och en halv morot. Linda 1-2 skivor parma runt foten. Ställ upp pelarna på tallrik. Droppa varm balsamicosås över.

Kockens kommentar

Det svåra med denna rätt är att få pelarna att stå upp. Försök att skära grönsakerna rakt av i underkant, dvs den del som skall stå mot tallriken. Höga pelare faller lättare.

Passar till

Grönsaksfyllda laxpelare

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem