
Grönsaksfyllda laxpelare med dill- och senapssås (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 246

GBR (GI) / port: 0
Recept: 985 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Dill- och senapssås färdig 1.0 dl 44%
Ger 1 pelare/portion
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skär av salladslöken i 10-15 cm långa bitar. Skär av sparrisen, i cirka 10 cm långa överdelar. Skär cirka 10 cm långa gurkstänger.
- Skär raka rektangulära smala bitar av ost cirka 7 cm långa. Ta av basilikabladen från stjälkarna.
- Koka upp vatten. Koka sparris i högst 1 minut. Ta ur och spola i kallt vatten.
- Lägg ihop 1 sommarlök, en sparris, en gurkbit, en ostbit och 1-2 basilikablad. Linda 1 skiva lax runt foten. Ställ upp pelarna på tallrik.
- Häll på lite sås.
Kockens kommentar
Laxskivorna skall helst vara kalla och lite fasta i köttet för att få vackra pelare.
Alternativ
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)