
Melon med skinka (lätt måltid)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 48

Kcal / portion: 163

GBR (GI) / port: 12
Recept: 651 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (5 min )
- Halvera melonen och gröp ur kärnhuset med en sked.
- Skiva melonen i portionsbitar, eller gröp ur melonen med en sked.
- Lägg på skivad skinka.
Kockens kommentar
Detta är perfekt lättmat. Halvera mängderna om melonen serveras som förrätt. Passar även väl på ett buffébord. Gröper man ut melonen med sked slipper man hårt fruktkött, men uppläggningen blir inte lika vacker. Alla sockermeloner passar väl ihop med skinka av olika slag. Bild = galiamelon med parmaskinka. Meloner delas in i två grupper, socker- och vattenmeloner (läs mer > Om meloner).