Melon med skinka (lätt måltid)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om meloner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Melon med skinka (lätt måltid)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 48

Kcal / portion: 163

GBR (GI) / port: 12

Recept: 651 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 338 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om meloner > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (5 min )

  1. Halvera melonen och gröp ur kärnhuset med en sked.
  2. Skiva melonen i portionsbitar, eller gröp ur melonen med en sked.
  3. Lägg på skivad skinka.

Kockens kommentar

Detta är perfekt lättmat. Halvera mängderna om melonen serveras som förrätt. Passar även väl på ett buffébord. Gröper man ut melonen med sked slipper man hårt fruktkött, men uppläggningen blir inte lika vacker. Alla sockermeloner passar väl ihop med skinka av olika slag. Bild = galiamelon med parmaskinka. Meloner delas in i två grupper, socker- och vattenmeloner (läs mer > Om meloner).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem