
Quesadilla med salami och ost (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 311

Kcal / portion: 121

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1938 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 19%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om tacos, tortillas > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (12 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skiva korv och ost.
- Bred ut pizzasås på tortillabröd. Lägg på salami och ostskivor.
- Sätt in i ugnen cirka 5 minuter tills osten smält och quesadillan fått fin färg.
- Skär varje quesadilla i 4 bitar.
Kockens kommentar
Quesadilla är en maträtt med mexikanskt ursprung, som närmast kan jämföras med italiensk pizza. Traditionellt rostas tortillas lätt i stekpanna, varefter valfria tillbehör som avokado, ost, skinka, jalapeño eller dylikt fördelas ovanpå och kryddas med tomatsås. Läs mer > Om tomatsåser.