Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 899

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3596 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Bred tunt med smör eller margarin på brödet om så önskas.
- Lägg ett salladsblad på en brödskiva, lägg på ett pålägg, sedan en brödskiva till med sallad och pålägg o.s.v. i fem lager.
- Vill man kan man t.ex. breda på senap, ketchup eller majonnäs på något av lagrena, alternativt servera dessa till smörgåsen.
- Stick ner två träpinnar i varje smörgås och dela smörgåsen diagonalt på mitten mellan pinnarna.
Kockens kommentar
Dagobert var en populär seriefigur på 50-talet. Han älskade höga smörgåsar med många lager av olika slags mat. Ju högre desto bättre, därav namnet.