Kalkondagobert
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör till stekning

1.0 

msk

Bordssmör 75% fett

40.0 

gram

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalkondagobert

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1866 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 332 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör till stekning 1.0 msk 5%

Bordssmör 75% fett 40.0 gram 14%

Salt 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (12 min )

  1. Skölj sallatsblad och champinjoner. Skär bort foten på svampen.
  2. Stek svampen i matfett på medelhög värme ett par minuter tills de fått färg. Salta lätt.
  3. Bred matfett på brödet. Lägg på sallat. Bygg upp "Dagoberten" med kalkon och svamp.

Kockens kommentar

Dagobert var en populär seriefigur på 50-talet. Han älskade höga smörgåsar med många lager av olika slags mat. Ju högre desto bättre, därav namnet.

Alternativ

Köttdagobert

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem