Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1866 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Smör till stekning 1.0 msk 5%
Bordssmör 75% fett 40.0 gram 14%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (12 min )
- Skölj sallatsblad och champinjoner. Skär bort foten på svampen.
- Stek svampen i matfett på medelhög värme ett par minuter tills de fått färg. Salta lätt.
- Bred matfett på brödet. Lägg på sallat. Bygg upp "Dagoberten" med kalkon och svamp.
Kockens kommentar
Dagobert var en populär seriefigur på 50-talet. Han älskade höga smörgåsar med många lager av olika slags mat. Ju högre desto bättre, därav namnet.