
Grillade tigerräkor på spett (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 156

GBR (GI) / port: 1
Recept: 623 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Om sötsura såser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Sätt på utegrillen eller ugnsgrillen. Lägg grillspetten i vatten, helst i 1 timme, så brinner de inte upp.
- Skala räkorna men behåll stjärtstumpen.
Pensla med matolja och krydda med citronpeppar eller dylikt. - Grilla räkorna 3-5 minuter per sida beroende av hur stora räkorna är. När de blivit rödvita i färgen är de klara. Salta lätt.
- Servera gärna med någon sötsur sås till.
Kockens kommentar
Undvik odlade tigerräkor. Dessa odlas i mangroveträsken som skyddar kust och risodlingar. Dammarna blir fort förorenade och hotar miljön. Räkorna är även förorenade med kemikalier etc. Fråga i stället efter vildfångad. Läs mer > Tigerräkor ett miljöhot.
Passar till
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)