
Baconinlindad varmkorv med bröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 304

Kcal / portion: 328

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1311 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 20%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om utegrillning > Äts ej
Om korv, tillverkning > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Linda in korvarna med varsin baconskiva.
- Lägg korvarna på grillen. Grilla smala korvar cirka 3 minuter per sida och tjocka korvar 4-5 minuter per sida tills de fått fin färg och blivit genomvarma.
- Servera med bröd och tillbehör.
Kockens kommentar
Korv bör vid grillning vara rumstempererat. Korv med låg fetthalt lämpar sig sämre till grillning. Grilla dessa på svagare värme.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv