
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 130

GBR (GI) / port: 0
Recept: 520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 23%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om fläsk och bacon > Äts ej
Så lagas svamp > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Rensa och skär svampen i bitar. Skölj inte. Tärna eller strimla fläsket.
- Stek fläsket knaprigt.
- Tillsätt svamp och stekt den cirka 5 minuter så att vätskan försvinner.
- Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
I svensk "renlighetsiver" brukar vi vanligen tvätta svamp. Menyse´s chefskock Petter anser dock att det bästa är att bara borsta svampen ren med en liten fin borste.
Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)