Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om fläsk och bacon >

 

 

Så lagas svamp >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 130

GBR (GI) / port: 0

Recept: 520 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 23%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 64 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om fläsk och bacon > Äts ej

Så lagas svamp > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Rensa och skär svampen i bitar. Skölj inte. Tärna eller strimla fläsket.
  2. Stek fläsket knaprigt.
  3. Tillsätt svamp och stekt den cirka 5 minuter så att vätskan försvinner.
  4. Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

I svensk "renlighetsiver" brukar vi vanligen tvätta svamp. Menyse´s chefskock Petter anser dock att det bästa är att bara borsta svampen ren med en liten fin borste.

Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Renytterfilé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem