Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 204
            Kcal / portion: 130
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 23%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om fläsk och bacon > Äts ej
Så lagas svamp > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Rensa och skär svampen i bitar. Skölj inte. Tärna eller strimla fläsket.
 - Stek fläsket knaprigt.
 - Tillsätt svamp och stekt den cirka 5 minuter så att vätskan försvinner.
 - Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar.
 
Kockens kommentar
I svensk "renlighetsiver" brukar vi vanligen tvätta svamp. Menyse´s chefskock Petter anser dock att det bästa är att bara borsta svampen ren med en liten fin borste.
Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen. 
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)