Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 464

GBR (GI) / port: 16
Recept: 1855 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Djufrysta räkor tinas och okokta räkor kokas några minuter tills de är röda. Det finns färdigkokta och djupfrysta att köpa i handeln.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Skala och hacka lök. Fräs löken i lite matfett på medelvärme några minuter i en panna, tills löken mjuknat.
- Skär under tiden kabanos och celleri i tunna skivor. Tillsätt dem i pannan och höj temperaturen något. Låt steka cirka 5 minuter tills allt är ordentligt varmt. Smaka av med kajennpeppar och salt.
- Tillsätt hollandaise i pannan och lägg i räkorna. Låt bli varmt, men inte mer. Räkorna blir sega av för mycket värme.
Kockens kommentar
Arcadian var en stad i norra Canada som befolkades av fransmän. I mitten på 1700-talet drevs de bort av engelsmän, varvid vissa flyttade till Louisiana (New Orleans) i södra USA och skapade senare det s.k. Cajunköket (se vidare i Gastro).