Bräckt brunchskinka med red-eye-gravy
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräckt brunchskinka med red-eye-gravy

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 214

GBR (GI) / port: 0

Recept: 857 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 15%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 118 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Värm upp rikligt med matfett i en stekpanna på hög värme. Bräck (stek hastigt) skinkskivorna så att de blir lätt brända i kanterna.
  2. Sås: Ta ur skinkan ur pannan. Tillsätt kaffe eller vatten och låt koka ner till cirka halv volym.
  3. Stek under tiden ägg i en annan stekpanna på medelvärme i smör.
  4. Servera skinka med sås och ägg. garnera med hackad kryddgrönt.

Kockens kommentar

Denna amerikanska sås skall egentligen tillredas med en kopp hett kaffe i stället för med vatten. Namnet "red-eye-gravy" kommer från den svagt rödaktiga cirkel ("ögat") av fett som brukar synas på ytan, efter det att såsen kokats ner.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem