
Bräckt brunchskinka med red-eye-gravy
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 214

GBR (GI) / port: 0
Recept: 857 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 15%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Värm upp rikligt med matfett i en stekpanna på hög värme. Bräck (stek hastigt) skinkskivorna så att de blir lätt brända i kanterna.
- Sås: Ta ur skinkan ur pannan. Tillsätt kaffe eller vatten och låt koka ner till cirka halv volym.
- Stek under tiden ägg i en annan stekpanna på medelvärme i smör.
- Servera skinka med sås och ägg. garnera med hackad kryddgrönt.
Kockens kommentar
Denna amerikanska sås skall egentligen tillredas med en kopp hett kaffe i stället för med vatten. Namnet "red-eye-gravy" kommer från den svagt rödaktiga cirkel ("ögat") av fett som brukar synas på ytan, efter det att såsen kokats ner.