
Ägghalvor med romröra (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 318

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1274 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 16%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Schalottenlök finhackad 2.0 msk 1%
Creme fraiche 2.0 dl 51%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (10 min )
- Koka upp lättsaltat vatten, lägg i äggen och låt koka i 4 minuter för en krämig äggula. Skala äggen och låt dem svalna något innan de klyvs på mitten.
- Hacka charlottenlök och dill, lägg i en skål. Tillsätt stenbitsrom och créme fraiche och rör om.
- Lägg en klick romröra på varje ägghalva. Dekorera gärna med en dillkvist. Servera.