
Bräserade lammlägg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 740

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2958 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 1%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (3 tim )
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Skala och hacka lök och vitlök. Klappa läggen med mjöl runt om.
- Värm smör+olja i en ugnssäker gryta på medelvärme och fräs lök och vitlök cirka 5 minuter så att den blir mjuk, men ej bränd. Ta ur löken ur kastrullen.
- Bräsera: Höj värmen och bryn läggen vackert brun runt om. Lägg tillbaka löken och tillsätt vinäger, vin, tomatpuré och kryddor. Sätt in i ugn i ca 2,5 timmar, tills köttet är mört och nästan faller av benet.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Sås: Sila sky från grytan och tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Smaka av.
Kockens kommentar
Bräsera = först bryna, sedan tillsätta vätska och koka under lock eller i ugn på svag värme. Franska: Braiser = rosta på glöd från braise = glöd.