Bräserade lammlägg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräserade lammlägg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 740

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2958 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 1%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 528 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (3 tim )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Klappa läggen med mjöl runt om.
  3. Värm smör+olja i en ugnssäker gryta på medelvärme och fräs lök och vitlök cirka 5 minuter så att den blir mjuk, men ej bränd. Ta ur löken ur kastrullen.
  4. Bräsera: Höj värmen och bryn läggen vackert brun runt om. Lägg tillbaka löken och tillsätt vinäger, vin, tomatpuré och kryddor. Sätt in i ugn i ca 2,5 timmar, tills köttet är mört och nästan faller av benet.
  5. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  6. Sås: Sila sky från grytan och tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Smaka av.

Kockens kommentar

Bräsera = först bryna, sedan tillsätta vätska och koka under lock eller i ugn på svag värme. Franska: Braiser = rosta på glöd från braise = glöd.

Passar till

Halstrade morötter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem