
Löjromsägg (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 194

GBR (GI) / port: 0
Recept: 775 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 16%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skär/hugg av toppen på äggen. Spar skal. Häll äggulan och vitan i en skål och blanda med vispgrädde. Salta och peppra lätt.
- Värm smör i en kastrull på medelvärme. Häll i äggsmeten och vispa lätt tills smeten har "stannat sig" (stelnat något). OBS! Smeten skall forfarande vara lös.
- Skeda tillbaka stanningen i äggskalen. Toppa med en klick rom.
Kockens kommentar
Lyxvariant till påsk?