Löjromsägg (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Löjrom el. forellrom

100.0 

gram

Smör till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Löjromsägg (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 194

GBR (GI) / port: 0

Recept: 775 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 16%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 93 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Löjrom el. forellrom 100.0 gram 16%

Smör till stekning 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skär/hugg av toppen på äggen. Spar skal. Häll äggulan och vitan i en skål och blanda med vispgrädde. Salta och peppra lätt.
  2. Värm smör i en kastrull på medelvärme. Häll i äggsmeten och vispa lätt tills smeten har "stannat sig" (stelnat något). OBS! Smeten skall forfarande vara lös.
  3. Skeda tillbaka stanningen i äggskalen. Toppa med en klick rom.

Kockens kommentar

Lyxvariant till påsk?

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem