
Klassisk räkcocktail (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 0
Recept: 408 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 5%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Tillred hemlagad Rode Islandssås och koka vit sparris om sådan önskas. Se separat recept via länk nedan.
- Skala räkor.
- Lägg ett salladsblad i ett cocktailglas.
Fyll på med räkor, sparris och sås. - Salta lätt och vrid några varv med pepparkvarn över. Strö över lite paprikapulver om detta önskas.
- Garnera med citronskiva, eller pressa lite juice över.
Kockens kommentar
Räkcocktail är en 1950-tals klassiker skapad av Hovtraktören Werner Vögeli. Originalet bestod av färskkokt vit sparris, vilket naturligtvis är mycket godare. Han skapade också Rhode Islandssåsen som hör till (läs mer > Om Rhode Islandssås). Laga gärna originalreceptet för såsen. Se separat recept via länk nedan. I såsoriginalet ingår finhackad röd paprika. Paprikapulver är därför ett lämpligt tillval. Byts räkorna ut mot krabbkött, så får man inte helt oväntat en krabbcocktail.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)