Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 17
Recept: 2119 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Skala och finhacka vitlök. Ansa chilifrukt, ta bort skaft och det vita innanmätet. Skala och riv ingefära. Rensa krabba.
- Mixa chili, ingefära och hälften av vitlöken i matberedare eller med stavmixer, alternativt mosa om mixer saknas.
- Sås: Fräs resten av vitlöken ett par minuter i lite olja i en panna på medelvärme, tills den är mjuk men inte bränd. Tillsätt vatten+fond, mixblandningen och båda sorterna ketchup.
- För tjockare sås strö över lite matlagningsmjöl och för tunnare späd med vatten. Låt småkoka ett par-tre minuter.
- Lägg upp krabban och häll sås över. Garnera gärna med något kryddgrönt.
Kockens kommentar
På bilden serveras kungskrabba (lyxigt och dyrt), men det går även bra att använda vanlig färsk (kokt, kall) krabbtaska, eller krabba på burk. Läs mer > Allt om krabbor.