
Kyckling Gumbo, gryta från Louisiana
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1181 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
Om kreolköket > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Ta bort stjälk och det vita från paprika och jalapeno. Skala lök och vitlök.
- Steg 1: Grovskär paprika, lök och selleri. Mosa eller finhacka vitlök. Stek detta i lite matolja i en stor gryta tills de fått lätt färg. Häll på vin och låt småkoka tills allt mjuknat i cirka 15 minuter.
- Steg 2: Avlägsna köttet från kycklingbenen och strimla köttet. Häll över i grytan. Tillsätt vatten, jalapeno, krossade tomater, timjan och gumbo powder. Låt småkoka i 35 minuter. Smaka av med tabasco e.d.
Kockens kommentar
Gumbo är en klassisk rätt från kreol- och cajunköken i Louisiana, USA. Kreolsk "red" gumbo innehåller i allmänhet skaldjur och tomater. Cajungumbo vanligen skaldjur och kyckling utan tomater. Läs mer om cajun- och kreolköken, klicka på > Om kreolköket.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel