
Brie- och papayaquesadillas
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 128

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3080 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 13%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas tacos > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Koka upp lite vatten i en kastrull. Skala lök och skär den i tunna skivor. Lägg löken i det kokande vattnet och ta av kastrullen från plattan. Låt stå 15 minuter.
- Smöra en bakplåt. Skär bort papayans skal och ta ur kärnorna. Skär i skivor.
- Skär tortillakakorna vardera i fyra bitar. Lägg på en skiva papaya, en bit ost, lite jalapeno och ett par ringar förvälld lök.
- Lägg de färdiga tortillabitarna på plåten. Sätt in i ugn ca 15 minuter, tills osten smält.
- Servera med gräddfil och lite sallad.
Kockens kommentar
Quesadillas är tortillas med ost och andra pålägg, som äts vikt på mitten. Tanken är egentligen att osten skall smälta ihop den vikta tortillan under tillagningen till en enhet. Vår quesadilla på bilden är dock öppen, men äts hopvikt. Läs mer > Så lagas tacos.