
Sallad med limemarinerad kyckling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 576

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2303 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 14%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Parmesan nyriven 4.0 msk 4%
Olivolja 1.0 dl 33%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (30 min + 35 min )
- Marinad: Blanda kryddor och olivolja i en skål. Riv ner skalet från limen i skålen och pressa ut saften. Rör om och lägg ner kycklingfiléerna i marinaden och blanda ordentligt. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter.
- Tag ut kycklingfiléer och låt dem rinna av något på hushållspapper. Stek dem sedan på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta. Låt dem svalna.
- Gör salladen under tiden. Skölj salladen, skala och skär löken i ringar. Skär avokado i klyftor och lägg upp vackert på en tallrik. Skär sedan upp kycklingen i bitar och lägg dem ovanpå salladen.
- Vinägrett: Mixa olivolja, vinäger, parmesan och örter med en mixerstav eller i en matberedare. Ringla vinägretten över salladen. Servera.