
Mozzarellasallad med ört- & parmesanvinägrett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2969 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 17%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Parmesan nyriven 4.0 msk 3%
Olivolja 1.0 dl 25%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (15 min )
- Skölj sallad och lägg romansallatsblad i ett dekorativt mönster på tallriken. Fyll på med mâche-, rucolasallat och basilika. Spara lite basilika för dekoration.
- Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg osten i en ring ovanpå salladen. Skala och skär avokado i klyftor. Lägg soltorkade tomaterna runt om.
- Mixa olivolja, vinäger, parmesan och örter med en mixerstav eller i en matberedare. Ringla vinägretten över salladen och mozzarellan. Dekorera med basilika.