
Lövbiff prins Bertil
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 486

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1943 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så pannsteks kött > Äts ej
Så lagas nötinnanlår > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Potatis: Skala potatis och skär den i klyftor och lägg i en ugnsform eller på plåt. Ringla över olja, salta och peppra. Baka potatisarna i ugnen i 20-25 minuter.
- Förbered sallad. Riv hårdost.
- Biffar: Bulta ut köttet till dubbel storlek med köttklubba eller knuten näve. Bulta försiktigt så att köttet inte spricker. Läs mer > Köttklubba. Lägg 2 msk ost på halva biffen och 2 msk senap på andra halvan. Vik dem dubbelt, tryck till kanterna. Salta och peppra.
- Halstra: Hetta upp (grill-)panna så att den blir riktigt het. Halstra, det vill säga stek köttet utan fett i cirka 15 sekunder på var sida. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Prins Bertil (1912-1997) var prins av Sverige och hertig av Halland. Tidvis ställföreträdande regent. Pinsen hade stort intresse av idrott, motorsport och mat. Han har givit namn åt ett flertal rätter. Nära vän till Tore Wretman.