
Irländsk kycklinggryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1407 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Skär kycklingfiléerna i bitar. Häll mjöl på en tallrik och vänd kycklinen i mjölet.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek kycklingen varsamt till fin gyllenbrun färg i några minuter på var sida.
- Skala lök och rotfrukter och skär i bitar. Lägg i en kastrull. Häll på vatten och fond. Koka upp och lägg i kycklingbitarna. Låt småkoka i ca 30 minuter tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.
- Strö över lite hackad persilja strax innan servering.
Kockens kommentar
Kyckling är ömtålig vara, särskilt kycklingbröst, och skall därför stekas lätt och hastigt för att inte bli torr. Ett alternativ är att enkelpanera med mjöl, ett annat att inte alls steka kycklingen. Läs mer > Bräsera kyckling.Alternativ
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel