Irländsk kycklinggryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så bräseras kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Irländsk kycklinggryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1407 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 1%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 800 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så bräseras kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Häll mjöl på en tallrik och vänd kycklinen i mjölet.
  2. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek kycklingen varsamt till fin gyllen­brun färg i några minuter på var sida.
  3. Skala lök och rotfrukter och skär i bitar. Lägg i en kastrull. Häll på vatten och fond. Koka upp och lägg i kycklingbitarna. Låt småkoka i ca 30 minuter tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över lite hackad persilja strax innan servering.

Kockens kommentar

Kyckling är ömtålig vara, särskilt kycklingbröst, och skall därför stekas lätt och hastigt för att inte bli torr. Ett alternativ är att enkelpanera med mjöl, ett annat att inte alls steka kycklingen. Läs mer > Bräsera kyckling.

Alternativ

Kyckling jambalaya

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem