Kalkonrulle med kycklingfärs
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Mjölk

2.0 

dl

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalkonrulle med kycklingfärs

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 430

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1718 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 373 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 31%

Mjölk 2.0 dl 7%

Smör normalsaltat 1.0 msk 6%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 5 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Kalkon: Skär ett snitt i kalkonbröstet, öppna upp och skär ytterligare snitt tills det blir en flat schnitzel. Banka ut bröstet.
  3. Fyllning: Hacka persilja och timjan. Blanda med kycklingfärs, soja, potatismjöl och äggulor. Lägg blandningen i mitten av kalkonschnitzeln och vik in änderna. Rulla ihop köttet till en rulle och bind ihop den med hushållssnöre. Salta och peppra.
  4. Bryn: Hetta upp matfett i stekpanna och stek kalkonen på medelhög värme tills den fått fin gyllenbrun färg runt om.
  5. Ugn: Lägg över i ugnsfast form och efterstek mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter. 
  6. Tillbehör: Skala och halvera potatisen. Koka den mjuk. Mosa med potatisstöt och tillsätt mjölk, lite smör, salt och peppar.

Kockens kommentar

 

Passar till

Portvinssås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem