
Kalkonrulle med kycklingfärs
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 430

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1718 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 0.8 kilo 31%
Mjölk 2.0 dl 7%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 5 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Kalkon: Skär ett snitt i kalkonbröstet, öppna upp och skär ytterligare snitt tills det blir en flat schnitzel. Banka ut bröstet.
- Fyllning: Hacka persilja och timjan. Blanda med kycklingfärs, soja, potatismjöl och äggulor. Lägg blandningen i mitten av kalkonschnitzeln och vik in änderna. Rulla ihop köttet till en rulle och bind ihop den med hushållssnöre. Salta och peppra.
- Bryn: Hetta upp matfett i stekpanna och stek kalkonen på medelhög värme tills den fått fin gyllenbrun färg runt om.
- Ugn: Lägg över i ugnsfast form och efterstek mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter.
- Tillbehör: Skala och halvera potatisen. Koka den mjuk. Mosa med potatisstöt och tillsätt mjölk, lite smör, salt och peppar.
Kockens kommentar
Passar till
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel