
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 411

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1645 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Tag bort dåliga blad och lägg rucolan i kallt vatten. Hyvla parmesanosten med osthyvel och mosa den sedan i handen till mindre bitar.
- Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i 35-40 minuter. Sila av vattnet och låt dem svalna.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna så att de blir gyllenbruna.
- Blanda balsamvinäger, kanelstång samt socker i en kastrull och låt sjuda på medellåg värme tills blandningen fått en krämaktig konstistens. Om blandningen inte tjocknar, tillsätt då lite majsmjöl utblandat i vatten.
- Skär rödbetorna i riktigt tunna skivor med en osthyvel eller mandolin och lägg i en ring på tallrikarna. Gör en boll av rucolasallaten och lägg i mitten.
- Ringla över olivoljan samt glazén och toppa med pinjenötter samt parmesan. Garnera med basilika och någon skiva parmesan.
Meny ā la Rent a Chef:
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)