
Tomatröra eller sås med basilika och koriander
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 78

GBR (GI) / port: 1
Recept: 543 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om tomatsåser > Äts ej
Sås till pasta, pizza > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka örtkryddor. Strimla de torkade tomaterna.
- Hetta upp olja i en kastrull. Fräs lök och vitlök mjuk på medellåg värme utan att bränna den. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt soltorkade tomater och fräs i ytterligare i ett par minuter.
- Tillsätt örtkryddor mot slutet.
Kockens kommentar
Möjligheterna till variation är stor. Välj olika kryddor och grönsaker i såsen. Koriander är en speciell krydda som inte alla tycker om, så den kanske skall bytas ut. Vill man ha en sås kan röran mixas och spädas med lite tomatjuice eller vatten. Lämpligen tillsätter man också lite tomatpasta som smakförhöjare. Passar till pasta. Läs mer > Om tomatsåser.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)