
Entrecote salsa verde med friterad palsternacka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 872

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3488 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så pannsteks entrecote > Äts ej
Så grillas entrecote > Äts ej
Om salsa verde > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Salsa: Skala lök och ansa grönsaker. Mixa ingredienserna i matberedare eller med mixerstav till grov smet. Ställ kallt.
- Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
- Skiva palsternackan tunt med osthyvel. Fritera lite i taget i 1/2-1 minut tills de fått brun färg. Akta så att de inte svartbränns. Ta ur med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
- Hetta upp grillpanna på hög värme. Stek båda sidorna till fin yta. Sänk värmen och efterstel i 2-4 minuter. Vänd köttskivorna minst en gång per minut för jämnare genomstekning. Salta och peppra köttet.
- Låt köttet vila 5-10 minuter. Servera.