
Yakiniku, marinerad pannstekt entrecote
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 613

GBR (GI) / port: 19
Recept: 2452 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 4%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om marinering > Äts ej
Så marineras kött > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Köttet skall vara av tunna skivor skuret i mindre bitar. Är det för tjockt, banka ut det med knuten näve. Skala och riv äpple. Skala och finhacka vitlök.
- Marinad: Blanda ingredienserna och lägg köttet i marinaden. Låt ligga i 30 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Stek köttet snabbt 1-2 minuter i het (wok-)panna och häll över kvarvarande marinad. Strö över sesamfrön.
Kockens kommentar
Yakiniku är en japansk rätt av marinerat kött, med ursprung från Korea där rätten heter Bulgogi (se dito recept). Förekommer även i andra asiatiska länder i många varianter.