
Vegetarisk pyttipanna med ingefärssås och ägg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 415

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1660 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala morötter, palsternacka och potatis. Hacka dem i små bitar. Skär obergine i grova bitar.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek svamp och aubergine på medelvärme i 3-5 minuter, tills de börjar ta färg. Tag hacket ur pannan och lägg på en tallrik.
- Stek rotfrukterna i olivolja på medelhög värme cirka 10 minuter, tills de fått fin gyllenbrun färg.
- Tillsätt svamp, aubergine, timjan och kummin. Smaka av med salt och peppar. Sänk till låg värme. Håll det varmt.
- Sås: Smält smör i en stekpanna. Vispa ner grädde, fond och íngefära. Koka upp och sänk sedan till medellåg värme. Låt småkoka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Stek ägg i olivolja i en annan stekpanna.
- Forma pytten till en ring, lägg ägget ovanpå och servera sallad, rödbetor och gurka till.
Kockens kommentar
Obergine kan vara lite besk. Vill man minska beskan delar man den på mitten och strör på rikligt med salt. Låt vila 15 minuter eller mer för att dra ut det beska. Spola sedan av saltet innan tillagning. Detta förfarande var vanligt förr, men numera brukar man hoppa över detta moment, bl.a. för att aubergien vanligtvis inte är lika besk längre.