Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 171

GBR (GI) / port: 2
Recept: 684 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 10 min )
- Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen i matberedare eller för hand. Skala och hacka lök och äpplen.
- Hetta upp matfett i en kastrull och fräs kål, lök och äpplen på medelvärme. Tillsätt kryddor, farin och citronsaft. Sänk till lägsta värme och låt sjuda under lock i cirka 40 minuter.
- Rödkål passar bra att servera till skinka, revbensspjäll eller stekt fågel.