Bulgogi - koreansk biff
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om chilipasta >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bulgogi - koreansk biff

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 684

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2735 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 549 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om chilipasta > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim + 48 tim )

  1. Dag 1 & 2: Blanda alla marinadingredienserna i en stor skål. Lägg i köttet och täck med plastfolie. Låt marinera i 24 timmar. Vänd på köttet och låt marinera i ytterligare 12 timmar.
  2. Dag 3: Sätt ugnen på 180°C.
  3. Ta ur köttet ur marinanden och låt rinna av någon minut i såll över marinadskålen. Spar marinden.
  4. Hetta upp panna med matfett på högsta värme och stek köttet cirka 2 minuter per sida.
  5. Sätt in köttet i ugn i cirka 35 minuter tills inner­temperatur 57-59°C uppnåtts. Tag ut och låt köttet vila 15 minuter. Skär upp i tunna skivor.
  6. Koka under tiden ris enligt förpackning.
  7. Skölj och rensa brysselkålen från dåliga blad. Koka den i lättsaltat vatten i cirka 7 minuter, tills den är al dente, fortfarande fast. Lägg upp i serveringsskål och lägg på ett par klickar smör. 
  8. Sås: Koka upp resterande marinad och blanda med steksky och oxfond.

Kockens kommentar

Bulgogi betyder på koreanska "eldkött". Det är marinerat kött som förr grillades över glödande träkol. I koreanska hem används numera ofta en flyttbar gasgrill som sätts mitt på bordet. Bordet fylls med sidorätter (branchas) i skålar, ris, färska grönsaker m.m. Kött brukar marineras i stora mängder för att räcka hela veckan. Currypasta är en chilipasta, läs mer > Om chilipasta.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Passar till

Kokt potatis

Kokta grönsaker

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem