
Fetaostfyllda lammfärsbiffar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 1028

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4110 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 16%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 5 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och skiva potatis. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka timjan.
- Smöra en ugnsfast form och varva potatis, lök, salt och peppar. Häll över grädde och ställ in mitt i ugn. Låt grädda i cirka 45 minuter.
- Blanda färs med lök, timjan, salt och peppar. Forma plattrunda biffar. Peta in fetaosten i mitten av varje biff. Förslut färsen.
- Hetta upp matfett i en stekpanna och stek biffarna på hög värme tills fin stekyta. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter.
- Sås: Smält smör och vispa ner vetemjöl. Häll på grädde och fond under vispning. Låt såsen koka upp. Tag av från plattan. Smula ner chévre. Smaksätt med peppar.