
Amerikansk stuffing till kalkon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 518

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2071 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ströbröd 2.0 dl 21%
Timjan färsk 1.0 kvist 0%
Salvia färsk 2.0 kvistar 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 15 min )
Stuffing är klassisk fyllning av kalkon i USA och Kanada till Thanksgiving (tacksägelsedagen), men används också som tillbehör. Se recept > Kalkonmiddag ā la Thanksgiving.
- Skala och finhacka lök. Hacka kryddor.
Hacka champinjoner och bacon smått. - Stek på medelhög värme tills det börjar ta färg. Blanda med övriga ingredienser.
- Fyll kalkonen med stuffingen och knyt ihop fågeln.
- Som tillbehör: Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugn på 150°C i cirka 1 timme.
Kockens kommentar
Stuffings i England/USA = fyllning för att ge en anrättningen smak, vanligtvis fyllning av fågel, varvid fyllningen inte brukar ätas. Stuffing kan även vara fyllning till exempel i paprika, eller en anrättning som tillbehör till mat, men då tillagad som en "låda" eller gratäng.