Pumpapaj med pepparkaksbotten
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (16/paj): 16

Så lagas efterrättspaj >

 

 

Om finpajer >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pumpapaj med pepparkaksbotten

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 284

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 3

Recept: 6117 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 15%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 134 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

Om finpajer > Äts ej

Om pumpor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Pajbotten: Smält smör. Mixa pepparkakorna i en matberedare. Blanda med smöret. Pressa ut degen i en smörad stor pajform (eller i två mindre).
  3. Fyllning: Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll sedan smeten i pajformen.
  4. Grädda: Sätt in i ugnen och grädda i 45 minuter. Sänk värmen till 175ºC efter 15 minuter.
  5. Stäng av ugnen när pumpapajen gräddat klart och låt den stå i ugnen med öppen lucka i ytterligare 20 minuter. Låt den sedan kallna.
  6. Servera: Vispa under tiden grädde. Tillsätt eventuellt lite strösocker i den vispade grädden. Vaniljsås är ett alternativ.

Kockens kommentar

Pumpapaj kan med fördel stå över natten i kylskåp innan servering. Detta gör att pajen drar åt sig av de goda kryddorna, och blir saftigare. Pumpapuré till pumpapaj kan vara svårt att hitta i butik. Alternativt kokas och mosas skalad och urkärnad pumpa.

Alternativ

Pumpkin pie

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem