
Pumpapaj med pepparkaksbotten
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 284

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 3
Recept: 6117 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 15%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Om finpajer > Äts ej
Om pumpor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 10 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Pajbotten: Smält smör. Mixa pepparkakorna i en matberedare. Blanda med smöret. Pressa ut degen i en smörad stor pajform (eller i två mindre).
- Fyllning: Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll sedan smeten i pajformen.
- Grädda: Sätt in i ugnen och grädda i 45 minuter. Sänk värmen till 175ºC efter 15 minuter.
- Stäng av ugnen när pumpapajen gräddat klart och låt den stå i ugnen med öppen lucka i ytterligare 20 minuter. Låt den sedan kallna.
- Servera: Vispa under tiden grädde. Tillsätt eventuellt lite strösocker i den vispade grädden. Vaniljsås är ett alternativ.
Kockens kommentar
Pumpapaj kan med fördel stå över natten i kylskåp innan servering. Detta gör att pajen drar åt sig av de goda kryddorna, och blir saftigare. Pumpapuré till pumpapaj kan vara svårt att hitta i butik. Alternativt kokas och mosas skalad och urkärnad pumpa.