
Pumpkin Pie - engelsk klassisk pumpapaj
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 296

Kcal / portion: 439

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4388 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim + 8 tim )
Se film > Klicka på "Thomas Joseph" under bilden.
- Pajskal: Tillaga enligt tillhörande recept > Proffsets frasiga pajskal (länk nedan).
Sammanfattning: Blanda vetemjöl, kallt smör och kallt vatten till en grynig massa. Forma en boll och lägg i frysen i minst 1 timme. Kavla ut försiktigt, klä form, gör en fin pajkant och fyll med pajdegskulor. Grädda i 190°C i 30+10 minuter. Ta ut och pensla pajskalet med äggvita. Låt kallna. - Sätt ugnen på 160°C.
- Fyllning: Vispa samman alla ingredienser i tur och ordning. Fyll pajformen.
- Grädda pajen i 50-55 minuter.
- Kyl: Ställ formen på galler för att kallna. Ställ sedan in pajen i kylskåpet i minst 6 timmar, helst över natt.
- Servera pajen kall med vispad grädde.