Quiche lorraine, klassisk fransk fläskpaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Quiche lorraine, klassisk fransk fläskpaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 346

Kcal / portion: 1466

GBR (GI) / port: 11

Recept: 5862 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 24%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 424 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 12%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 1 tim )

  1. Pajdeg: Tillred en pâte brisée (fransk pajdeg). Se recept via länk nedan. Sammanfattning: Massera ihop kallt smör skuret i tärningar med mjöl till en smulig massa. Blanda med ägg och hälften av vattnet. Degtesta. Tillsätt mer vatten vid behov. Linda in i plastfilm och lägg 1 timme i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 180°C.
  3. Fyllning: Finhacka fläsk och skinka. Lättstek fläsket på medelhög värme i en panna tills det börjar ta lite färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Vispa ägg med crème fraiche. Krydda med muskot och peppar.
  5. Kavla ut degen och täck en form (enligt pâte brisée).
  6. Fördela fläsk och skinka i pajformen. Häll över äggblandningen. Riv hårdost över pajen.
  7. Grädda mitt i ugn cirka 40 minuter. Servera pajen varm.

Kockens kommentar

Lorraine ligger i nordöstra Frankrike intill Champagne och Alsace. Rättens namn efter distriktet och sägs ha skapats av en bagare i Nancy någon gång på 1500- talet. Orginalet är med rökt sidfläsk och utan ost (som smugit sig in senare).

Pajdegsalternativ

Pâte brisée

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajskal

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem