Grönsakspaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grönsakspaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 776

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3104 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 14%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 399 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
  4. Fyllning: Hacka under tiden grönsakerna i cm-stora tärningar (utom tomaterna). Skär tomaterna i tunna skivor.
  5. Fyll det förgräddade pajskalet med de hackade grönsakerna, häll över fetaostkuberna och dekorera med tomatskivor.
  6. Vispa ihop ägg, créme fraiche och kryddor i en skål. Häll över äggblandningen över pajen. Strö eventuellt över lite extra svartpeppar över tomaterna.
  7. Grädda: Ställ in pajen i ugnen och grädda i ca 30 minuter. Strö över nyriven parmesanost när det är 10 minuter kvar av gräddning.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajskal

Pâte brisée, fransk pajdeg

Snabb pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem