Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 776

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3104 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 30 min )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
- Fyllning: Hacka under tiden grönsakerna i cm-stora tärningar (utom tomaterna). Skär tomaterna i tunna skivor.
- Fyll det förgräddade pajskalet med de hackade grönsakerna, häll över fetaostkuberna och dekorera med tomatskivor.
- Vispa ihop ägg, créme fraiche och kryddor i en skål. Häll över äggblandningen över pajen. Strö eventuellt över lite extra svartpeppar över tomaterna.
- Grädda: Ställ in pajen i ugnen och grädda i ca 30 minuter. Strö över nyriven parmesanost när det är 10 minuter kvar av gräddning.